Sytack zorgt voor het opsporen van ondergrondse leidingen zonder boren, graven of breken. Uniek in Vlaanderen! We doen dit onder andere met behulp van het Leica ULTRA-leidingtraceersysteem. Hoe het precies werkt en wat de voordelen zijn, lees je hier.

Het belang van kwalitatief materiaal

Wanneer we meer inzicht nodig hebben van wat er zich in de ondergrond bevindt, is het van cruciaal belang om kwalitatief materiaal te gebruiken. Dit spaart niet alleen heel wat tijd uit, maar zorgt ook voor een grotere betrouwbaarheid van de resultaten. Een van de meest geavanceerde instrumenten die we gebruiken is het Leica ULTRA-leidingtraceersysteem. Leidingen opzoeken verliep nog nooit zo efficiënt!

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor het opsporen van afvoerleidingen of rioleringen gaan we een sonde in de leiding plaatsen en met het Leica ULTRA-leidingtraceersysteem gaan we bovengronds de sonde detecteren zodat we precies de plaats en diepte meten van de afvoerleiding of riolering. De Leica ULTRA beschikt over unieke flexibele gebruiksinstellingen waardoor die heel nauwkeurig ondergrondse leidingen kan opsporen. Dit voorkomt veel graafwerkzaamheden en zoekwerk wat uiteraard veel kosten bespaart.

We kunnen op die manier zeer nauwkeurig kabels en leidingen traceren in combinatie met voor ons een groot gebruiksgemak en de nodige flexibiliteit. Na de opzoekingswerken, brengen we die in kaart aan de hand van een duidelijk rapport. Dit vormt dan de basis voor de nodige herstellingswerken en kan gebruikt worden voor verzekeringsmaatschappijen.

Unieke features

In het instrument zit een intelligente signaalverwerking geïntegreerd die detectie makkelijker maakt. De antennes kunnen worden aangepast en de kabeldetector kan geconfigureerd worden voor verschillende projectomgevingen. Ook geeft het toestel aanbevelingen voor de beste frequenties.

Leica ULTRA-leidingtraceersysteem

Daarnaast is er een rechtstreekse verbinding tussen de zender en ontvanger. De zender kan via een hoogwaardige communicatieverbinding rechtstreeks bediend worden vanaf de ontvanger van de Leica ULTRA. Dit vermijdt het heen en weer lopen van de traceringslijn.

Zit je leiding achter een hindernis? Geen probleem voor de Leica ULTRA. Met een as-lijnmeting lokaliseert hij de doelleiding en geeft hij een inschatting van de horizontale en verticale (diepte) afstand.

Ook niet onbelangrijk is de overzichtelijke bedieningsdisplay wat zorgt voor het grote gebruiksgemak. Met zijn auto-pinpointing pijltjestoetsen verzekert het een betrouwbare en snelle tracering. Tot slot werkt de Leica Ultra met geïntegreerde opnameapparatuur met GNSS of GIS wat het verzamelen van gegevens en meettoepassingen door één persoon mogelijk maakt. Tal van voordelen dus!

Ben je op zoek naar iemand die nauwkeurig je ondergrondse leidingen in kaart kan brengen, een riool kan zoeken of leidingen onder de grond kan opsporen?

Contacteer ons voor een afspraak of vrijblijvend advies. Samen met de Leica ULTRA staan we voor je klaar!